Tuesday, September 09, 2014

#UteM @ Melaka


Assalamualaikum w.b.k

Salam sejahtera tuk semua...ececehhhh..skema ngat ayatnya..hikhikhik
Sebenarnya ini kali kedua saya dtg ke melaka ni..
Tahun lepas datang sebab ada trip kat sini.
Tahun ni datang sebab nak menghantar adik lelaki bongsu saya ni haa..
First time dapat tahu dia dapat futher study kat sini...ermmm..jauhhhhhh nya pak cik ooooiiii..
Jenuh nak menyampainya.
Tapi, dah dia nak, kita pun ikutkan jelah..

U dia pun boleh tahan jugak lah..baru lagi..asrama dia pun baru sgt2 lagi..diorg ni first yang rasmi kolej kediaman ni..beruntung korang yer..semua baru..
So, lepas hantar dia semua, sempat lagi lah jalan-jalan kat kota lama melaka tu..bawak mak dengan ayah..seronok diorg..jenuh menunggu diorg melawat muzium...pendek kata, sampai esok pun tak habis..yelah semua nya nak dibacanya..hahaha..sekali sekala kan..
Jalan pusing-pusing bandar ni tak yah cakap lah macamana lenguhnya kaki..yang tak boleh blah tu, gayat pulak masa naik tangga kota A famosa..tinggi weh..malu kokrang..hahahaha..mak ayah steady jer naik.

inshaAllah, ada jugak perancangan lepas ni nak datang sini lagi..adik pun ada kat sini 4 tahun kot..lama tu..itupun mak sedara cakap nak join sekali nanti..ramai-ramai lagi best kan jalan-jalan...lagipun, banyak lagi tempat yang tak pegi..tak sempat..huhuhu..

komen sikit : hotel memang murah kat sini..tapi kena bijak lah sikit..senang kalau boleh booking awal-awal..yang penting kena ada GPS sebab boleh pening jugak dengan jalan-jalan kat sini..barang-barang cenderahati pun boleh dikatakan murah-murah jgk lah..makanannya pun cukup berpatutan.

Selamat melancong !!!!













 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

4 comments:

  1. nnti mai melaka lg
    bes jgk ronda mlaka
    byk jgk tmpt mnrik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..tu la..byk tmpt lg x gi ni..nnti boleh la jd tourist guide yer>3

      Delete
  2. untung la adik akak rasmi kolej baru.. semua kemudahan pun baru lagi.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah psl..hehe:)
      study kat sini jgk ke?

      Delete