Tuesday, December 10, 2013

MommieSafiyyah's 1st Anniversary Giveaway!



Assalamualaikum...

macam best jer..macam nak try jer...hehehe
kalau nak try, apa kata kita pakat-pakat join Mommie Saffiyyah punya contest ni..

klik gambar ni yer
http://mommiesafiyyah.blogspot.com/2013/11/mommiesafiyyahs-1st-anniversary-giveaway.html
kata-kata Hikmah nya :
 
 -- "Saya Sangat Berminat Nak Cuba Produk Lecithin & Alfalfa  Shaklee Kerana Saya Nak Sangat Kurus & Cantik macam orang lain !!!"


P/S : harap-harap dapat menang lah produk shaklee ni..hehehe




“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Sunday, November 17, 2013

Segmen Blogwalking November Disember By Kinah

Assalamualaikum..

free ?
join lah segmen-segmen macam gini yer
<3

klik kat banner bawah yer


 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Saturday, November 16, 2013

PRETTY AWESOME GIVEAWAY BY KHAIRINA

Assalamualaikum..

again..kita join GIVEAWAY ok !
just click kat banner bawah ni yer.
muahh


 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Wednesday, November 13, 2013

GA NOVEMBER by DEDEQ

Assalamualaikum..

apa khabar semua...
dah lama x join GA kan..
so, apakata kali ni meh kita pakat2 join GA dari seorg blogger kita ni.

nak tahu dgn lebih lanjut ?
kat bawah ni ada cara-caranya

good luck semua !

--------------------------------------------------------------------------------------------
*
Assalamualaikum

Dengan lafaz bismillah hirrahman nirrahim .. malam ni dedeq lancarkan satu GA NOVEMBER by DEDEQ ..

Tarikh mula 13 november 2013 - 30 november 2013 (12am)


Hadiah
Top Referral - Jubah Dress x 1 dan Peplum labuh x 1

43 SENARAI HADIAH yang akan diberikan kepada yang BERTUAH 
*
--------------------------------------------------------------------------------------------

T - tenang dalam semua perkara
I - indahnya hidup ini 
G - glamour bukan semata-mata
A - anugerah terindah dari Allah adalah hati
B - bebas untuk memilih mana yg baik dan mana yg buruk
E - ego itu penting untuk hidup
L - lembut hati kerana iman
A - angan-angan mat jenin mampu menjadi nyata
S - senyum itu adalah sedekah
 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Wednesday, October 16, 2013

Bersyukur


Assalamualaikum….

Harus ada rasa bersyukur
Di setiap kali ujian menjelma
Itu jelasnya membuktikan
Allah mengasihimu setiap masa
Diuji tahap keimanan
Sedangkan ramai terbiar dilalaikan
Hanya yang terpilih sahaja
Antara berjuta mendapat rahmatNya
Allah rindu mendengarkan
Rintihanmu berpanjangan
Bersyukurlah dan tabahlah menghadapi
Segala ujian diberi

Maka bersyukurlah selalu..
 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Tuesday, September 03, 2013

my silence is just another word for my pain


Bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum…

Diam tak bermakna aku yang salah…diam juga tak bermakna aku kalah.
Daripada membuka aib semua, lebih baik aku diam kan.
Biarlah apa org nak kata pun…
Yang penting Allah tahu apa yang telah berlaku.
Aku tak pernah mintak pun untuk jadi macam ni.
Tapi aku tahu, semua yang berlaku pasti bersebab.
Dan kalau itu yang Allah takdir kan untuk aku, aku redha..

Akhir kata WHAT U GIVE, U WILL GET BACK


“Dan boleh jadi kamu membenci sesuatu perkara itu sedangkan ia adalah baik untuk kamu, dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu perkara itu, sedangkan ia adalah tidak baik buat kamu. Dan Allah (lebih) mengetahui sedangkan kamu tidak mengetahui”. (surah Al-Baqarah ayat 216)

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Maaf..


Assalamualaikum..

Kita tak tahu bila kita akan mati
Tapi, mati itu pasti kan

Jadi, di kesempatan ini saya nak pohon sejuta kemaafan kepada semua org yang pernah menjadi sebahagian dari hidup saya selama 27 tahun saya hidup ni.

Tak kiralah siapa dia, berapa pentingnya dia dalam hidup saya, atau sahabat-sahabat yang pernah menjadi sahabat terbaik saya dulu, maaf banyak-banyak deh kalau saya pernah melukai hati kamu semua..maaf sebab saya bukan sahabat yang terbaik.

Dan untuk mereka yang banyak membantu saya sebelum ni, Maafkan atas segala kesalahan saya selama ni..


Walau dimana anda semua berada, anda tetap dalam ingatan saya..semoga anda semua bahagia..

“apa yang telah berlaku tidak akan kembali, masa depan juga sesuatu yang misteri. Kehidupan sebenarnya adalah waktu di mana anda berada sekarang”
 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

ingatan untuk diri sendiri dan semua :)



Lelaki: I nak raba U sikit je sayang . . .
Wanita 1: Tak nak la . . . Kalau terlanjur macam mana ?
Lelaki: Kita kawen la . . . I jumpa... ... parents U . . .
Wanita 1: Betul ? U nak kawen dengan I ?
Lelaki: Betul sayang . . . Sumpah . . . U diam je k . jangan cakap ape ape. I pegang sikit sikit je.
. . .
Setahun selepas itu . . .

Wanita 1: Sampai hati U . . . Tipu I . . . Dulu U kata nak kahwin dengan I . Tapi bila U dah dapat . U kawen dengan perempuan lain . . .
Lelaki: I lelaki, U ingat I nak kawen dengan perempuan yang senang senang boleh dapat ? I nak perempuan yang suci . . . Bukan macam U , Yang senang senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami . U ingat I ***** ke nak kawen dengan U ?
Wanita 1: Sampai hati U cakap macam tu , dulu . . . Masa U nak . . . Macam macam janji manis U bagi . Tapi sekarang U salahkan I ?
Lelaki: I lelaki . . . I cuma uji U je masa tu . . . Tapi U bagi . . . I ambil lah . . .
Wanita 1: U memang jantan tak guna . . . I menyesal kenal dengan U !
Lelaki: U menyesal ? Tapi I puas . . . Jangan lupa datang kenduri I nanti .
Wanita 1: U akan dapat balasannya nanti !

Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya . . .
MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA.

Lelaki: Sayang . . . I love U so much . . .
Wanita 2: Me too sayang . . .
Lelaki: I bertuah kawen dengan U .
Wanita 2: I pun , Sayang . . . I ada something nak bagi tahu U ni . . .
Lelaki: Apa dia sayang ?
Wanita 2: Sebenarnya . . . I pernah tidur dengan semua teman lelaki I . . . Untuk suka suka je . . . Cari kepuasan sebelum kawen . . . Tapi bila nak kawen . . . I cari lelaki baik macam U untuk jadi suami . . . U tak kisah kan ?
Lelaki: What ? ? ?! ! !


p/s: gelak-gelak jugak, tapi amek iktibar ok :)
 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Monday, September 02, 2013

Majlis Kawen 3

Assalamualaikum...

Alhamdulillah...
lepas sorang-sorang dah kahwin..
tumpang bahagia dan gembira lah saya..hehehehe
31 ogos lepas, kitaorg attend majlis kawen sya rayhan pulak..

jadi, kak bae nak ucapkan selamat pengantin baru untuk sya dgn suami..
moga bahagia hingga ke akhir hayat.
dan doa2 kan lah untuk kami yang masih bujang ni yer..hahahaha..
moga-moga cepat lah mengikut jejak korang semua..muahh..






sekian...
next turn sape plk yer ??????

tungguuuuuuuuuu



 
“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Thursday, August 15, 2013

Majlis Kawen 2

Assalamualaikum..

Finally..this little girl got married..
Yeayyyy !!!!
Tumpang bahagia..hehehe..
Apaapapun, tahniah untuk kojue dan suami..very the ‘comel’ couple lah..hehehe
Doa dan harapan kak bae moga hubungan korang, cinta korang akan berkekalan hingga ke akhir hayat..dan yang penting cepat-cepat dapat baby..sbb nanti mesti baby korang comel mcm korang jgk..hehehe..
inshaAllah..amin..



happy sgt sbb dapat jumpa kak wani kat majlis jue ni !!

tak lupa juga untuk kak elah dan suami (geng masa form 6 SIC)..
maaf sbb sempat singgah kejap jer hari tu..huhu..tak sempat nak borak panjang-panjang..
apaapapun, tahniah tuk kak elah dan suami..ore doakan moga kak elah dgn suami bahagia hingga ke akhir hayat dan dapat anak ramai-ramai..hehehe..


dan untuk sahabat-sahabat yang lain, maaf sangat-sangat sebab tak sempat nak datang majlis korang..huhuhu..tahniah…moga kalian jugak akan kekal bahagia hingga ke Jannah..
inshaAllah..amin..
tak lupa jgk kepada yang menjadi tunangan org tu..hehehe..moga semuanya berjalan lancar nanti yer.
dan kepada yang tak menjemput tu, tahniah yer..tetap jgk nk wish..hehehe

p/s : bahagia bila tengok orang-orang yang kita sayang bahagia….
 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Anugerah Terindah


Assalamualaikum       
  
Masih tak terlambat lagikan untuk saya wish SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI maaf zahir dan batin kepada semua.
Raya tahun ni tak sama macam tahun-tahun sebelum ni..
Tapi apa-apapun, Alhamdulillah sbb masih di beri kesempatan untuk meraikan nya lagi..
Sedih sbb terpaksa meninggalkan bulan ramadhan yang cukup bermakna buat saya..
Yelah, mana tahu tak sempat lagi nak menikmatinya pada tahun-tahun yg akan datang..
Bytheway, raya tahun ni kami satu family sedondon sangat.
Lepas solat raya, semua sibuk duk bergambar..jarang-jarang sekali dapat berkumpul semua kan..ni pun ada yang tak cukup korum ni..hahaha..abg sulong x dok sbb beraya sebelah sana dulu tahun ni.
And this is my family !!























p/s : trying to forgive someone even though it is hard to do that.. 

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Sunday, June 16, 2013

Majlis Kawen

Assalamualaikum...

tajuk tu macam gempak jer kan..hikhikhik...mcm akak ni pulak yg kawen nyer...

jgn salah faham yer...bukan akak yg kawen..tapi kawan-kawan akak yg kawen..al maklumlah..musim cuti sekolah kan hari tu...apa lagi..berduyun-duyun kad kawen sampai + kad FB (tak delah banyak sampai mcm tu sekali sebenarnya..huahuahua)

tapi yg sedihnya...most of them, saya tak dapat nak attend disebabkan hal-hal yg tak dapat nak dielakkan...
jadi, dikesempatan ini saya nak mintak maaf banyak-banyak......banyak sgt....sgt2 lah banyak......sbb tak dapat nak hadir masa kenduri korang semua...
(org cakap kalau kita tak datang masa kenduri org, org tu pun tak kan datang masa kenduri kita nanti......iyer????????)

apa-apapun...saya akan sentiasa mendoakan kebahagian kalian semua...semoga bahagia hingga ke syurga, cepat-cepat dapat baby & cepat-cepat dapat baby lagi....heeehheehhehe..

Tahniah azie comel....basirah....na.....sape lagi erk?.....huhu..lupa dah ni...tulah..lain kali kalau org jemput, mesti pergi..ni tak..ishh2..
sorry tau pada yg tak sebut..lupa..makin tua kan..mcm nilah..
tak lupa jugak tuk kawan-kawan yg dah berumahtangga tu...moga bahagia di dunia & akhirat deh..(walaupun ada yg tak menjemput......sobsobob)

tahniah jugak untuk roomate2 saya..sue & fatin...tak sangka korang yg kawen dulu..hehehe..

dan last sekali tuk geng bff saya masa sekolah menengah dulu..tahniah tuk aslim murni & suami...akhirnya..semua dah kawen..ana, eita, fetty...sekarang aslim lak..dan saya?????

hehehe...no komen..

serius giler masa ni..hehehehe
nampak sgt tak pandai ber'pose'

cantik sgt kan bff saya ni...serius..cantik sgt...sama cantik sama padan...
tahniah korang !


 photo ---.png


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Thursday, May 09, 2013

Segmen: Tingkatkan follower ke-xxxxx by N.A.D.I.A

Assalamualaikum...


hari ni setelah lama tidak membukak blog ni, apa kata kita join segmen lagi????????

klik jer kat banner atas tu ok...

.
.
.
.
.
.
.
dan follower akak setakat jam ini adalah 114 orang...
hehehe...
.
.
.
.
.
.
.
.
sekian......................................
 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Sunday, April 28, 2013

Segmen: Ayuinsyirah mencari rakan blogger

Assalamualaikum...

meh la pakat-pakat join segmen ni deh...

nak tahu dgn lebih lanjut, klik banner bawah ni:


sekian..

jumpa lagi !!

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

life is life

Assalamualaikum...


 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Saturday, April 27, 2013

Segmen I LOVE U MOM. =)

Assalamualaikum...

Tiba-tiba akak terasa rajin nak join segmen adik-adik ni..
heeee..
apa-apapun, jom lah join sama..
yg ni best sikit
boleh buat ucapan tuk our mom sekali..

nak join klik banner bawah ni ok


dan yg ini adalah ucapan akak tuk ma akak:

akak mintak maaf kalau selama akak hidup 26 tahun lebih ni, akak ada buat ma terasa hati, marah dengan perangai-perangai akak..dan terima kasih sangat-sangat sebab sentiasa ada dengan akak masa akak susah mahupun senang...halalkan makan minum akak selama ni deh...sayang ma dulu, kini dan selamanya...


tiba-tiba rasa sedih lak..huhu..

sekian...

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Segmen Sekejap by Amirah Azman

Assalamualaikum..

dalam kesibukan ni sempat lagi nak join..
hehehe..
sekali sekala..tak pe kan..
so, sape-sape yg nak join, silalah rajin kan diri anda klik kat banner bawah ni yer..



 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Friday, April 12, 2013

Giveaway by DI # 2

Assalamualaikum...

semua..kita join lagi giveaway contest k..
hehehe...

STICKY POST sehingga 30/4/2013! Lihat bawah untuk entry baru :)

Untuk kali kedua saya jalankan Mega GA saya. heee, jum joinnnn!


Syarat

1) Warganegara Malaysia.
2) Follow blog, follow twitter, like fanpage, follow friends, klik iklan dan like gambar sponsor yang akan letak di bawah ni k :)
3) Copy banner dan backlinkkan ke entry ini.
4) Tulis tajuk "Giveaway by DI #2"
5) Tinggalkan link entry di entry ini sahaja.

Follow Blog

Shakirah Rosli | Aina Mansor | Sisters Shawl | Lieyana Ahmad | Chinta Shafiqah | Faka Beez | FiQa Nsz | Ain Al-Khawlani | Adilah Hamdan | Budak Vanilla | Ismah

Follow Twitter





Like Fanpage dan Follow Friend



Klik iklan *tunggu sehingga habis loading. Jujur tau :)

I | II | III | IV | V

Like Gambar

FiQa Nsz

Dah? Okay good! hehe.

Hadiah dan pembahagian hadiah? SINI. *34 pemenang dicari!
Senarai Peserta? SINI. *updated 8/4/2013
Tarikh tutup? 30/4/2013 Goodluck k :)

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Thursday, April 11, 2013

testing !


Assalamualaikum..

testing..testing..testing..

hehe..hehe..hehe..
 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)