Thursday, September 20, 2012

Entry khas tuk budak comel ni:)



Assalamualaikum..

Nama di beri YUSJULIANA..tapi masa kat arau, kitaorg lebih suka panggil dia kojue..he3..comel sgt..(kak wani punya gelaran..semua org die letak ‘ko’ kat depan..jadilah koe,kojue,konis,kosha,koz…kak wani pulak kitaorg panggil kak sening..he3..jgn marah yer kak wani..peace)
Dulu duk arau pernah satu bilik dgn budak comel ni.tapi masa tu dah last sem dah.he3..lepah tu masa kat dungun, kojue sambung dulu, aku lambat skit sbb tunggu tawaran lain..so, kira aku ni junior kojue lah.he3..walaupun tak satu rumah dgn die,tapi still jgk lepak2 sbb kadang2 kitaorg ada satu kelas.
Kojue ni kan, dah la cantik manis orgnya, tapi pandai masak ok!..cakap lah korang nak makan apa, mesti dia boleh buat punya lah.he3..nampak jer die kecil molek mcm tu, tapi hati2 k..ganaz jgk tu..ha3..(jgn marah yer jue..hik3)..
So sweet..he3..kojue, lepah ni kita gi lepak2 lagi deh.he3 (walaupun tak tahu bile..huk3)..rindu kamu sgt2…rindu kamu bila kamu membebel mcm mak2..he3..tapi still jgk comel bila wak muka mcm tu.he3..
Thank you a lot coz being my fren sejak dari arau sampai lah ke dungun..love u so much!

p/s: eh budah kecik, bila lagi nak kawen nyer?? Sikecik-sikecik yg lain semua dah kawen.tinggal kamu seorg jer lagi..he3.







comel kan budak kecik ni?he3


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Thank you a lot my fren



Assalamualaikum..

Aku bersyukur sbb aku ada sahabat2 yg sentiasa ada bila aku perlukan mereka..
Yg memahami aku saat aku tgh jatuh..
Ada kata-kata mereka yg cukup memberi kesan kpd aku..aku yakin sape2 yg membacanya juga pasti akan rasa tersentuh..

Antaranya yg masih aku pegang adalah:
“jangan terlalu fikirkan sgt apa yg dah berlaku..just muhasabah diri, zikir & hayati zikir tu dgn sepenuh hati sampai tertido..ingat Allah byk2..hati tenang kan?..Allah tak pernah berganjak dari kita, tapi kita yg selalu lupa Allah…”
“jangan risau dia tinggalkan kita, tapi risaulah kalau Allah tinggalkan kita..”

Terima kasih banyak2 tuk mereka yg bagi aku kekuatan & semangat tuk hadapi semua ujian ini..terima kasih sgt2..
Terutama sekali tuk kak wani, rani, en.ustaz dan lain-lain..


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Kita Cuma manusia biasa.



Assalamualaikum..

Kita Cuma manusia biasa..pernah wak salah dan silap dlm hidup ni kan..

Tapi tak semua org boleh terima kesalahan kita apatah lagi nak memaafkan kita..

Jadi apa yg patut kita buat?

Redha..ikhlaskan hati..insyaAllah..Allah akn sentiasa ada dgn mereka yg benar..

Selagi kita kuat dan tak kan menyerah kalah, InsyaAllah..kita boleh lalui semua itu..

Tak ada yg mustahil dlm dunia kan..yg penting USAHA..usaha tangga kejayaan!

U can do it..amin..

may Allah bless ‘me’ always..


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Wednesday, September 19, 2012

Cemburu org perempuan bersebab kan?



Assalamualaikum..

Dah lama tak update blog ni, tak sangka pulak rupa-rupanya masih ada yg sudi membaca blog aku yg tak seberapa ni..
Jadi, jutaan terima kasih aku ucapkan pada mereka yg setia dan tak jemu membaca dan membelek blog ni (walaupun org tu mungkin 1 dlm 1 juta.hehe)
Aku siap dengar citer ada yg kena marah oleh tunang dek krn si tunang die like blog aku ni..haahhaha..
Ok2..tak baik gelak mcm tu k..he3..sorry..sorry..
Demi Allah..aku bkn perampas hak org..tak salah rasenya sebagai seorg sahabat, die nak like & support tulisan2x aku ni..lagipun, tak terlintas lansung selama aku hidup ni nak ambik benda yg bukan hak @ milik aku..masyaAllah..mintak di jauhkan lah yer..hu3
Tapi perempuan mana yg tak cemburukan?
So, aku fhm sgt2..sbb aku pun perempuan..he3..jadi, aku susun 10 jari mintak ampun & maaf kalau ada sape2 yg terasa ati @ tersinggung dgn aku hanya kerana blog yg tah pape ni.huhu..

Rasenya tak salah kalau kita nak berkawan..tak kisah lah dia dah kahwin ke, dah tunang ke, gewe org ke, yg penting kita kenalah tahu batas2 kita..jgn terlalu over sampaikan dlm kita tak sedar, kita dah lukakan hati org lain..kita kena ingat, ada banyak hati yg perlu kita jaga..betul x?
Mungkin juga kita akan dengar alasan mcm ni:
“alah..kitaorg ni kawan jelah..dah lama ni kawan..tak kan itu pun nak cemburu kot?”
Mcm yg aku cakap tadilah..tak salah kita nak berkawan…dgn sape pun x pe..tapi, kalau dah bersayang-sayang, bertepuk bertampar, ber ‘miss you’ mcm tu, mungkin agak keterlaluan sikit..cuba cakap manusia mana yg tak berkecil hatinya?
Jadi pesan aku, jaga lah hubungan korang dgn baik..jgn terlalu berat sebelah..& yg penting jgn selalu sgt salahkan org lain atas kesalahan yg kita dah buat..ingat tu..he3..hubungan yg terjalin bukan semata-mata untuk kebahagian dunia, tapi juga tuk kebahagian di akhirat nanti..
Jagalah hati org2 yg kita sayang..bila sekali die terluka, mungkin dah terlambat nak perbetulkan keadaan..menyesal pun dah tak guna dah kan?

So, Don’t naughty2x k..he3 




“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)