Friday, May 25, 2012

Istiadat Konvokesyen Uitm ke-76



Assalamualaikum..

Akhirnya..tamat sudah aku menjadi student di Uitm dungun ni..
Terasa sayu sangat sbb aku dah dapat degree kan..
Sedih sbb nak tinggalkan dungun ni..(padahal sebelum ni mmg x suka pun duk sini..ha3)
Seriously, mmg agak sedih ar..huhu..
Apa-apa pun aku nak ucapkan terima kasih banyak2 kat semua org yg sentiasa support aku selama ni..
Kepada lecturer-lecturer aku sejak first aku masuk uitm lagi, kawan-kawan yg satu batch dgn aku (BBA (hons) Islamic banking)..kawan-kawan dari batch yg lain jugak..rakan-rakan yang satu bilik dan satu rumah sewa dgn aku..senior-senior dan junior-junior serta orang-orang di dungun ni..haha…memang satu kenangan terindah + penuh suka duka lah.
Tak lupa juga untuk keluarga tersayang yg sanggup datang ke majlis konvo aku ni..dan yang selama ni banyak menyokong aku..dan juga untuk seseorg yang cukup istimewa dlm hidup aku..thanks a lot coz give me the strength.
insyaAllah..perjalanan aku tak kan terhenti di sini..masih banyak lagi ilmu yg perlu aku timba..umur bukan penghalang k..he3..
























“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Thursday, May 10, 2012

Untuk mu yang bergelar Muslimah



Assalamualaikum..

Semoga Hijab Menjadi Pakaian mu..
Semoga Kesucian Menjadi Amalan mu..
Semoga Kesopanan Menjadi Perhiasan mu..
Semoga Syurga Menjadi Tempat mu…
p/s: InsyaAllah..amin…


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Senyum!


Assalamualaikum..

Senyumlah walaupun dirimu disakiti!


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Baik + skema + berjurus – kurang ajar = budak kurang ajar????



Assalamualaikum..

So, entry kita hari ni kawan2 adalah seperti diatas.
Siapa tu?
Aku lah tu kot..hakhakhak..
(baik ke aku???........ekh????)
Korang ada jugak ke macam tu?
Terus terang aku cakap, keluarga aku tak pernah ajar aku bersikap kurang ajar.
Walaubagaimanapun, dlm sesetengah hal yg tak dapat dielakkan, sikap kurang ajar itu ada jugak pada aku ni..
(maaf yer mak dgn ayah…hukhukhuk)
Aku ni simple jer sebenarnya..
Aku tak kan bersikap kurang ajar kalau tak ada sebab yg munasabah..
Yelah, gila lah namanya kalau kurang ajar tak bertempat..ye dak?
Jadi, konklusinya, jgn terkejut kalau nampak aku kurang ajar sikit..hahaha..
p/s: bukan nak tunjuk lagak @ berani..Cuma sekadar ingatan tuk diri sendiri dan jugak semua orang..jgn terlalu ikutkan perasaan..nanti kerana mulut, badan binasa..


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)