Friday, September 30, 2011

Segmen : Jowm Join Bloglist Eyryn Bercerita !

Assalamualaikum..

Waduh-waduh..ambe merajin kan diri menjoinkan diri kedalam contest ni..hehehe..
Seronoknya...aish..
Yg lain buleh jer kalau nk join..
Klik kat gambar bawah k tuk informasi selanjutnya:)


Contest ni si adik comel eryn yang buat..ngeee
 

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Thursday, September 29, 2011

apa tengok2??

Assalamualaikum…

Tiba-tiba terasa nk marah org sgt2 ni.
Knp?
Sbb terasa nk marah lah..hakhak..
Sampaikan ada org yg pandang2 pom sy jeling maut terus kat diaorg..
Waaaaaaaaaaaa…
“Ko apa hal??”
“Ada hutang dgn aku ke?”
“Ke nk ajak aku bertumbuk?”
“Tak pom kau nk aku cungkil mata ko tu sbb suke sgt tgk pompuan mcm x pernah makan seminggu??..biar mata ko buta terus..hahahaha..jahat aku ni”
Hehehe..
Tu kata2 dlm hati jer..
Gila kau nk gi serang org mcm tu..
Silap hari bulan sy yg di cungkil biji mata ni..na’uzubillah..  


p/s: moral of the story, jgn pandang2 aku time aku tgh badmood..haaaaa
 



“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Tuesday, September 27, 2011

Don’t cry…


                          
Assalamualaikum…

Kadang2 apa yg kita harapkan x semuanya kita akan dapat..
Apa yg kita rancangkan x semuanya akan berjalan seperti yg dirancang..
Kita Cuma merancang..betul x?
Siapalah kita untuk menyalahkan takdir..
Kalau mmg itu yg dah tersurat, terimalah dgn seadanya..
Mmg kita kecewa..
Tapi, hidup ini harus diteruskan jg..
Jgn cepat mengalah..
Jgn menangis lagi..
Kuatkan hati..
Cekal kan jiwa raga..
insyaAllah…kita mesti boleh lalui hari-hari yg akan mendatang..
amin…
doakan tuk kebahagian kita semua erk…



“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Segmen | Jom tambah follower


Assalamualaikum..

Just untuk mengisi mase lapang yg sebenarnya x lapang pon, 

sy merajin kan diri tuk join contest ni..hehehe..cik lulu yg buat:)

Yg lain buleh jer kalau nk join..

Klik kat gambar bawah k:






“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Monday, September 26, 2011

Ayat-ayat Cinta



Semerdu alunan kalamullah..
Alunan suara karamah Al-Ghamidi
Menjalar halus, mulus, nyaman terasa
Di sekujur jasad...
Seakan mengalir laju air cinta suci Ilahi
Akhirnya menuju hati sanubari qalbi
Damainya menerjah jiwa
Yang ketandusan cinta murni...

Ayat-ayat mesra dialun
Membuah seribu rasa
Rindu yang melambung di dada
Seorang pencinta kepada
Seluruh empunya cinta...

Ya Rahman, Ya Rahim
Rindu, cinta, kasih ini
Tiada tertanggung lagi
Menujah setinggi harapan
Menggarap sejuta impian
Tiada lain
Hanyalah suatu pertemuan
Yang dirindu…
Yang ditunggu…

Ayat-ayat cinta merdu dibaca
Mengubat resah, duka sengsara
Melerai rindu di jiwa
Pada-Mu kasih
Menyambut sakinah dari langit
Kurniaan berharga dari-Mu, kasih
Buat penawar hati yang kerinduan

Kesetiaanku pada-Mu robbi
Tiada tergoyah
Tiada tergugah
Walau badai amuk melanda
Walau ribut taufan mengganas
Ku tunggu saat bahagia bertemu
Dengan-Mu duhai kekasih Agungku
Dikaulah Pencipta
Ayat-ayat cinta...



“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)