Saturday, July 30, 2011

T---------------T


Assalamualaikum

Kadang2 bengang jgk dgn sikap segelintir org kg ni…
Yelah..masih lg pandang hina pada kami yg miskin ni..
Allah itu maha Kaya kan..
Walau sekaya mana pun org itu, kalau hati die penuh dgn rasa angkuh, bongkak, sombong..
Mmg x kan kemana pun..kan?
T---------------T
Jahat mulut sy ni…********
Ada sy kisah????
T--------------T
Who’s care???
T--------------T

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

my little sis

Assalamualaikum
 
Tiba2 hari ni terasa nk bercerita ttg adik sy yg sorang ni..hehehe..
This my little sister yg paling bongsu sekali..
Dia lah penyeri hidup kami sekeluarga..T-----------T



Tapi biasalah kan..anak bongsu..tambah2 lagi Cuma die sorang jer paling kecik…
Abg atas pada die dah berumur 16 tahun dah..die pulak baru 8 tahun..
So, apa lagi..mmg manja teramat sgt..hehehe
(sy dulu pun mcm tu jgk..ngeeee)
Kalau pagi2 nk pergi sekolah, mesti menangis..ish2..
Kadang2 mmg naik angin jgk dgn die ni..
Tapi, sy faham knp die x nak pergi sekolah..
Sbb die selalu kena buli…huhuhu..(sama lah jgk mcm sy dulu…huuu)
Kesian die..kadang2 sy ajar die bls balik kalau ada yg buli die..
Wahhh…ni mmg kaki penghasut dah ni ------*wink*--------



Tapi satu yg sy mmg puji adik sy ni sgt2…T-------------T
Die mmg rajin skit la..suruh la papepun..die akn buat..
(Cuma kdg2 time die badmood mmg x leh kacau lah)
Dan hari ni, die ikut mak sy pergi kutip susu getah yg dah jadi skrap tu..
Ish3..rajin sungguh pulak die ni.
Balik2 jer terus tido die..hehehe…
Penat sgt la tu..bangun awal2 pagi lg..



Cuma tu lah..kesian jgk tgk die sbb die x mcm kawan2 die yg lain..
Yelah, kalu org lain tu, mtk jer semua..mesti mak bapak diorg belikan.
Tapi,mujurlah adik sy ni fhm dgn keadaan family kitaorg..
Die jarang sgt mtk apa2 dari kami..kecuali makanan yg die minat cth: aiskrim, jajang..
Tu jelah…
Xpe dik, nnti bile kak ngah dah kijer, adik mtk jer pape pun..insyaAllah kak ngah akn belikan..
Hehehe..ok cyg?...T--------------T


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Monday, July 18, 2011

Siti norliza dlm kenangan (3 mei 1987-7 july 2011)


Dah nk masuk 3 minggu dah arwah ct meninggalkan kite semua..
Rase cepat jer mase berlalu…
Rasenya mcm baru semalam sy berckp dlm telefon dgn arwah..
“kak bae sihat ke?mcmana praktikal?”…….
Setiap kali jumpa dgn die, mmg akn banyak soalan2 yg die akn Tanya..
Itulah ct…
Sentiasa senyum…sentiasa buat lawak…
Bile dapat tahu die excident, mula2 tu mmg x percaya gak..
Telefon jgk kat no.phone die…last2 ayah die yg angkat…
Allahuakbar…x tahu nk rase apa bile dgr sendiri dari mulut ayah die yg ct dah x ada…
Padahal baru semalam kitaorg bercakap kat phone..
Petang tu jgk lepah habis kijer, sy dgn mashitah gerak pergi kemasik…
Dan syukur Alhamdulillah…sempat jgk sy tengok arwah tuk kali terakhir..
Yg paling buat sy sedih, bile masuk bilik die…buku2 yg sy bagi pada die, ada di atas meja…
X sempat jgk die guna buku2 tu…
Dan lepah ni jgk…dah x ada dah org yg panggil sy kakak ipar…huhuhu….
Apa2pun, al-fatihah tuk arwah…dan semoga family arwah sabar..
Salam takziah dari kami semua kawan2 seperjuangan arwah di uitm dungun…
kami semua akan sentiasa merindui mu...

al-fatihah.... 




“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Saturday, July 16, 2011

update lah



wah...dah lame rasenya sy x bkk and update blog sy ni..
sibuk la korang..huhuhu..
dah masuk 2 minggu sy buat trainning @ praktikal kat bank rakyat jertih..
jertih x jauh pun dari rumah sy ni..
sbb tu lah sy x duk rumah sewa..hehehe..
malas lah nk duk rumah sewa...huhuhu..
so, sy ulang alik lah tiap2 hari..
walaupun terpaksa bangun kul 6 pg lagi..(kijer masuk 8.30 tau)
it's better stay kat rumah kot dr rumah sewa..hehehe..
tapi..mmg agak memenatkan jgk lah sbb terpaksa ulang alik mcm ni..hehehe..
(jgn merungut my bff ckp..hehehe..)
x pelah...4 bln lebih jer pun..
so..sabar k..
apa2pun...lepah ni dah graduate dah...
x sabar nk hbs praktikal ni
and then kijer...
and pahtu cari duit banyak2..
and lepah tu..kawen!!!!!!!!!!!!!!!!!
ngeeee..gatal!!!


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)