Tuesday, June 14, 2011

Red warriors


Citer kiter hari ni adalah ttg red warriors.hehehe..
Semua org tahu kn apa red warriors ni?..tentulah pasukan bola Kelantan.
Sbnrnya citer sy bkn lh 100% ttg red warriors ni..hik3x..

Sepertimana yg kite tahu, dlm piala FA yg lepas, pasukan red warriors kalah kepada pasukan Terengganu kan..erm…x boleh nk salahkan sape2..dah x ada rezeki kita nk menang..adat pertandingan kan..ada yg kalah ada yg menang..apa2 pun, kita patut berbangga sbb mereka dah lakukan yg terbaik..
Ok lah..sebenarnya saya nk citer ttg…
tentang pengalaman sy pergi tgk bola secara live kat stadium pada 25 Mei 2011 yg lepas..(walaupun dah basi dah pun citer ni..hik3x)

Nk ckp jgk kat korang yg ni 1st time sy tgk bola secara live kat stadium tau..hahahaha..

Jakun ke apa ni?
X kisah lah korang nk ckp sy ni jakun ke, darak ke, apa2 lah..

Yg penting sy dapat jgk jejakkan kaki kat stadium tuk tgk bola..hakhakhak..

Excited giler tau..hihi
Skrg sy nk citer lah pengalaman2 yg sy dpt sepanjang sy berada kat situ…ngee..

Mula2 sampai mmg seronok giler lah sbb x pernah tgk secara real org ramai giler2 pakai baju merah..mmg rase excited sgt2.hee..tapi, bile start beratur mase nk masuk tu, bermula adegan2 yg boleh dikatakan ckup menakutkan jgk la..huhuhu..bayangkan lah org ramai giler ni nk masuk..semua berebut2 walau pun tgh beratur..waktu tu sy dgn adik bongsu sy mmg terpaksa menyelit2 dan berhimpit2 lah..nasib baik lah ada yg baik sanggup tolong bagi ruang.huhu.terima lah yer..mase tu mmg semua terpisah hbs lah..(kami dtg dgn 2 biji keter)..yg paling menakutkan waktu tu sbb hari nk hujan..langit mmg hitam giler2 dah..tunggu mase nk turun hujan dah..

Tapi, Alhamdullilah lah..akhirnya sempat jgk kami masuk..masuk2 jer mmg terkejutlah sbb dah penuh kan..sedangkan waktu tu baru kul 8..so, dapat tempat duduk pun x strategik sgt..jd, x dapat lah nk tgk dgn jelas..baru jer kitaorg duduk, hujan start turun dah..nsb baik sempat beli baju hujan (rm5 tuk dua)..tp mmg basah kuyup jgk la..huhu..mujur lah hujan x panjang sgt..kejap jelah hujan pun.hehehe..

Mase game berlangsung, adalah adegan pecahkan pintu masuk sbb ramai lg yg kat luar tu yg x boleh masuk sdg kan ada yg mmg punya tiket..(yg x dok tiket tu x sah ckp lah)..mmg giler lah tgk..semua berebut2 masuk..(depan mata kami tu..uhuhu..) sampai dah x ada ruang dah..bayangkanlah betapa ramainya penyokong pasukan Kelantan ni..budak2 kecil pun ada..ish3..

Dah setle bab tu, time yg penyokong2 ni buat ombak tu mmg seronok sgt..hehehe…hilang dah rase takut td..tapi kejap jer bile ada yg strt baling2 ke arah padang..yg x tahan tu, ada yg kena budak2 kecil yg duk kat tepi padang tu..huhu..mmg kecian lah..
Mmg sedih lah tgk keadaan mcm tu..kiter sepatutnya sokong..bkn nya buat benda memalukan mcm tu..imej kiter mmg sejak dari dulu lg mcm tu..semua org ckp kiter ganah, kasar..mmg betul pun kan..itupan sbb sikap segelintir penyokong yg x fikir langsung apa kesan yg diorg buat tu..effectnya org lain pun akan kena..

Tapi, sy mmg respect giler2 lah penyokong Kelantan ni kalau bab bola sepak..tgk lah..sampai penuh stadium tu..seluruh pelosok Kelantan sanggup  dtg bersesak2 semata2 nk sokong pasukan kita..semangat yg bagus sekali..

Walaupun kite kalah kpd t-team mlm tu, tp kita sepatutnya bagi tepukan semangat kat pasukan kita tu..mereka dah selalu sgt menang kan..jadi, mmg adat permainan lah tu bile mereka kalah kali ini..x boleh nk salahkan mereka kalau mereka dah cuba yg terbaik..betul x?

Yg kelakarnya mlm tu,ada lah seorg pakcik tu..mcm die pulak jurulatih pasukan Kelantan..bagi arahan tu, arahan ni..(mcm lah pemain2 tu dgr suara die..hikhikhik..)..baguslah mcm tu..semangat pakcik tu tinggi, berkobar2..Cuma yg x sedap nya bile ada yg mencarut, maki hamun..mcm2 lah..sampaikan polis yg bertugas yg mmg x bersalah apa2 pun kena maki hamun jgk..ish3x..kecian pakcik2 polis tu..x pasal2 kena maki hamun krn tugas..
Nk tahu x, sampaikan dah x ada suara pakcik tu di buatnya sbb banyak sgt bg arahan..heeee..
K lah, panjang pulak jalan citer sy ni..hehehe..yg sebenarnya kan, bile sy citer kat BF sy, die ckp semua tu normal lah..mmg dah perkara biasa dah..jadi x pelik pun..org mcm sy yg baru 1st time pergi ni jer yg rase pelik..
Erk??
Malu sy..hahaha..
Apa2 pun, sokonglah pasukan kiter..x kiralah mereka kalah @ menang..sekurang2nya pasukan kita sekarang semakin berjaya, semakin meningkat naik..ini jgk bagus tuk perkembangan bola sepak Negara kita..betul x?..jadi, teruskan lah menyokong yer..ngeee..
Peace no war!!!









“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

No comments:

Post a Comment