Monday, June 20, 2011

just a message for you



If you don't know,

then ask me.

If you don't agree,

then argue with me.

If you don't like,

then say it to me.

But don't keep silent

and judge me.




“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

a risk of love



We take a risk
when we open our hearts
because the truth is,
if we open our hearts,
we will get hurt.
You can’t open your heart
and not have some hurt
because you’re in a
human experience.
Even if it’s the love of your life
and you have many wonderful,
deepening, growing,
powerful years together,
it’s a human experience
and that person will pass over.
Love takes courage.
Be courageous.



“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

my every thought



You ask me if I love you,

and I wish there were a way

you could just see into my soul

and find the depth of passion,

tenderness, and love

that holds you closer to my heart

than anyone or anything else.




“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Wednesday, June 15, 2011

perlunya rasa bersyukur itu

kita sebagai umat Islam mmg perlu untuk sentiasa merasa bersyukur kan..

tapi..x semua bersifat macam tu..

kita sepatutnya bersyukur sbb kita tinggal dlm negara yg cukup semuanya..

x ada yg kurang pun kat tempat kita ni kan..

sbb tulah ada antara kita yg x pernah nak rasa bersyukur dgn apa yg kita dah ada sekarang..

sehinggakan ada yg nak rosak kan apa yg kita ada sekarang dgn buat perkara2 yg boleh memecahkan keharmonian kita semua sekaligus membuatkan negara kita same mcm negara2 lain yg tengah bergolak sekarang ni..

tepuk dada tanya hati..

apakah itu yg kita nak?

apakah itu yg kita mahukan tuk masa depan anak2 kita?

jadi..bersyukur lah dgn apa yg kita ada..

berhentilah dari buat benda2 bodoh yg x kan bawa apa2 faedah pun tuk diri korang..apatah lagi tuk semua org..

kalau rase hati tu dah mmg gelap dah, dah mmg x ada perasaan sgt,

cubalah tengok rakyat2 kat negara2 yg tgh bergolak tu..

tengok gambar pun dah rase tersentuh dah hati ni..inikan pulak kalau kita sendiri yg mengalaminya..
(org2 yg x ada hati & perasaan mugkin x kan rasa semua tu)

bayangkanlah kalau kita yg berada di tempat mereka..

makan x pernah cukup, terpaksa berebut mati-matian hanya kerana sebutir nasi, tempat tinggal pun x ada..

ya Allah...sengsaranya hidup mereka semua..

tapi, kenapa kita masih belum bersyukur?

makan nasi pun membazir..buang mcm tu jer..apatah lagi benda lain..

jadi..

renung2kan dan selamat beramal lah semua yer..

apa2pun, fikir dulu sebelum buat sesuatu..

don't do something just for your own good

(Allah lihat apa yg kita buat..percayalah..)






ada satu badan antarabangsa yg bergabung tenaga tanpa mengira kaum dan agama yg berusaha tuk membantu dan membela nasib mereka semua..

Islamic Relief...berpusat di U.K..


berangan2 nk jadi salah seorg sukarelawan mereka..
hehehe..insyaAllah...

kat Malaysia pun ada cawangan die tau..





“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Tuesday, June 14, 2011

my memorable stuff



balik jer dari dungun baru2 ni...
tiba2 tergerak hati nak bukak almari..hehehe
rupa2nya saya hampir2 terlupa dgn satu kotak yg dah lama saya simpan ni..

wah!!!!
barang2 yg saya simpan dlm kotak tu still elok lagi lah..
hehehe..
suke saya yer..

mestilah..
saya simpan barang2 yg org bagi kat saya..
kalau x silap sejak tingkatan 1 lagi saya start simpan stuff mcm ni..
tentulah semuanya amat berharga tuk saya kan..
hehehe..

so, kalau sape2 yg terasa @ ternampak ada barang2 yg korang rase korang yg bagi kat saya,
korang patut rase bangga tau..
hehehe..
sebab saya simpan lagi sampai ke hari ni..

walau sape pun korang, saya still hargai apa yg korang bagi kat saya dulu..

terima kasih banyak2 tau sbb korang bagi saya simpan kenangan2 yg x mungkin saya akan dapat lagi..
hukhukhuk..













“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Red warriors


Citer kiter hari ni adalah ttg red warriors.hehehe..
Semua org tahu kn apa red warriors ni?..tentulah pasukan bola Kelantan.
Sbnrnya citer sy bkn lh 100% ttg red warriors ni..hik3x..

Sepertimana yg kite tahu, dlm piala FA yg lepas, pasukan red warriors kalah kepada pasukan Terengganu kan..erm…x boleh nk salahkan sape2..dah x ada rezeki kita nk menang..adat pertandingan kan..ada yg kalah ada yg menang..apa2 pun, kita patut berbangga sbb mereka dah lakukan yg terbaik..
Ok lah..sebenarnya saya nk citer ttg…
tentang pengalaman sy pergi tgk bola secara live kat stadium pada 25 Mei 2011 yg lepas..(walaupun dah basi dah pun citer ni..hik3x)

Nk ckp jgk kat korang yg ni 1st time sy tgk bola secara live kat stadium tau..hahahaha..

Jakun ke apa ni?
X kisah lah korang nk ckp sy ni jakun ke, darak ke, apa2 lah..

Yg penting sy dapat jgk jejakkan kaki kat stadium tuk tgk bola..hakhakhak..

Excited giler tau..hihi
Skrg sy nk citer lah pengalaman2 yg sy dpt sepanjang sy berada kat situ…ngee..

Mula2 sampai mmg seronok giler lah sbb x pernah tgk secara real org ramai giler2 pakai baju merah..mmg rase excited sgt2.hee..tapi, bile start beratur mase nk masuk tu, bermula adegan2 yg boleh dikatakan ckup menakutkan jgk la..huhuhu..bayangkan lah org ramai giler ni nk masuk..semua berebut2 walau pun tgh beratur..waktu tu sy dgn adik bongsu sy mmg terpaksa menyelit2 dan berhimpit2 lah..nasib baik lah ada yg baik sanggup tolong bagi ruang.huhu.terima lah yer..mase tu mmg semua terpisah hbs lah..(kami dtg dgn 2 biji keter)..yg paling menakutkan waktu tu sbb hari nk hujan..langit mmg hitam giler2 dah..tunggu mase nk turun hujan dah..

Tapi, Alhamdullilah lah..akhirnya sempat jgk kami masuk..masuk2 jer mmg terkejutlah sbb dah penuh kan..sedangkan waktu tu baru kul 8..so, dapat tempat duduk pun x strategik sgt..jd, x dapat lah nk tgk dgn jelas..baru jer kitaorg duduk, hujan start turun dah..nsb baik sempat beli baju hujan (rm5 tuk dua)..tp mmg basah kuyup jgk la..huhu..mujur lah hujan x panjang sgt..kejap jelah hujan pun.hehehe..

Mase game berlangsung, adalah adegan pecahkan pintu masuk sbb ramai lg yg kat luar tu yg x boleh masuk sdg kan ada yg mmg punya tiket..(yg x dok tiket tu x sah ckp lah)..mmg giler lah tgk..semua berebut2 masuk..(depan mata kami tu..uhuhu..) sampai dah x ada ruang dah..bayangkanlah betapa ramainya penyokong pasukan Kelantan ni..budak2 kecil pun ada..ish3..

Dah setle bab tu, time yg penyokong2 ni buat ombak tu mmg seronok sgt..hehehe…hilang dah rase takut td..tapi kejap jer bile ada yg strt baling2 ke arah padang..yg x tahan tu, ada yg kena budak2 kecil yg duk kat tepi padang tu..huhu..mmg kecian lah..
Mmg sedih lah tgk keadaan mcm tu..kiter sepatutnya sokong..bkn nya buat benda memalukan mcm tu..imej kiter mmg sejak dari dulu lg mcm tu..semua org ckp kiter ganah, kasar..mmg betul pun kan..itupan sbb sikap segelintir penyokong yg x fikir langsung apa kesan yg diorg buat tu..effectnya org lain pun akan kena..

Tapi, sy mmg respect giler2 lah penyokong Kelantan ni kalau bab bola sepak..tgk lah..sampai penuh stadium tu..seluruh pelosok Kelantan sanggup  dtg bersesak2 semata2 nk sokong pasukan kita..semangat yg bagus sekali..

Walaupun kite kalah kpd t-team mlm tu, tp kita sepatutnya bagi tepukan semangat kat pasukan kita tu..mereka dah selalu sgt menang kan..jadi, mmg adat permainan lah tu bile mereka kalah kali ini..x boleh nk salahkan mereka kalau mereka dah cuba yg terbaik..betul x?

Yg kelakarnya mlm tu,ada lah seorg pakcik tu..mcm die pulak jurulatih pasukan Kelantan..bagi arahan tu, arahan ni..(mcm lah pemain2 tu dgr suara die..hikhikhik..)..baguslah mcm tu..semangat pakcik tu tinggi, berkobar2..Cuma yg x sedap nya bile ada yg mencarut, maki hamun..mcm2 lah..sampaikan polis yg bertugas yg mmg x bersalah apa2 pun kena maki hamun jgk..ish3x..kecian pakcik2 polis tu..x pasal2 kena maki hamun krn tugas..
Nk tahu x, sampaikan dah x ada suara pakcik tu di buatnya sbb banyak sgt bg arahan..heeee..
K lah, panjang pulak jalan citer sy ni..hehehe..yg sebenarnya kan, bile sy citer kat BF sy, die ckp semua tu normal lah..mmg dah perkara biasa dah..jadi x pelik pun..org mcm sy yg baru 1st time pergi ni jer yg rase pelik..
Erk??
Malu sy..hahaha..
Apa2 pun, sokonglah pasukan kiter..x kiralah mereka kalah @ menang..sekurang2nya pasukan kita sekarang semakin berjaya, semakin meningkat naik..ini jgk bagus tuk perkembangan bola sepak Negara kita..betul x?..jadi, teruskan lah menyokong yer..ngeee..
Peace no war!!!









“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)