Sunday, April 17, 2011

Persahabatan bkn utk di sakiti



Tgk lah upin, ipin serta kawan2 mereka tu..seronoknya zaman kanak2 mcm tu kan..
X ada masalah..x ada penderitaan..x ada bebanan..
Mase kecik2 dulu, kita kawan dgn sumua org..btl x?
X kira lah kita kenal ke x, jnji bile time main tu, kita blh main same2..lepas dah main tu, barulah nk kenal nama lah, apalah..hehehe..biasa lah..budak2..kalu time bergaduh lak, masam2 muka, x nk kawan teruslah..tp esoknya, terus baik.main sama2 lg...ha3x..kelakarkan?
Tapi..kita sekarang ni dah x mcm dulu..susah dah nk dapat kawan yg betul2 memahami, yg boleh masuk dgn kita..betul x?
Kalau ada pun, tapi, x kekal lama..bile dah terpisah jauh, terus lost contact..dah beranak pinak pun kita x tahu kan..begitulah lumrah hidup..kadang2 tu ada yg x ikhlas nk berkawan dgn kita..just nk ambik kesempatan terhadap kelebihan yg kita ada..bile susah baru nk dtg cari kite..bile senang..faham2 jelah kan..erm..
Walaubagaimanapun, sy bertuah krn sempat merasai semua tu..sampai ke hari ni masih ada yg stay lg dgn saya..bersama2 sy ketika sy susah dan senang..terima kasih banyak2 kawan2..walaupun sy tahu, sy bkn seorg sahabat yg sempurna..yg kdg2 selalu melakukan kesilapan yg buat org lain terluka..tp, sy ikhlas persahabatan ini..sy sayang kamu semua..
Bercakap sal terluka ni, sy pernah buat org terluka..bkn krn sy nk semua itu berlaku, tp sy terpaksa demi kebaikan semua pihak..mane mungkin kita mahu melukakan hati org2 yg kita sayang..betul x?
Jika benar2 ikhlas ingin berkawan, sy terima dgn ikhlas jgk..tp, kalau dah sampai menyakiti hati dan perasaan org lain tu, itu dah melampau dah tu..sy paling x suka org yg x hormat org lain..mmg sy anti gile2..
Jadi, sila lah hormat org sekeliling kamu..walaupun die Cuma seorg kawan yg selalu suke bergurau dgn kite (walaupun kdg2 gurauan itu melampau), hormat lah die..kalu kite x hormat org lain, adakah org akn hormat kite?..renung2kan yerJ
p/s: Sy sayang kawan2 sy..walaupun ada antara mereka yg x berapa suke sy..huk3x.


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

No comments:

Post a Comment