Sunday, April 17, 2011

Al-Fatihah buat arwah Qistina Reny…


Walaupun sy x serapat seperti kwn2 die yg lain…tapi sy juga terasa dgn pemergian die..
Mungkin ramai yg x tahu, yg sy juga berkawan dgn die…Cuma x serapat mcm org lain..
Walaubagaimanapun, die cukup istimewa dlm hidup sy..
Sy pernah ckp kt die ttg ni dan die gelak..hehehe..die ckp pelik tu..sbb kami kn perempuan..mcm pelik jer bunyi nya kan..tp, sy ckp kt die..die cukup istimewa sbb die x mcm org lain..tp, mcm biasalah die..ckup merendah diri..walaupun mcm2 yg sy puji ttg die..die ttp ckp x delah..x delah..
Bile dpt panggilan ttg pemergian die..sy terkejut..blur kejap..mcm x percaya..tiba2 air mata sy mengalir..(betapa die ckup bermakna dlm hidup sy kn)…semuanya tiba2..terima kasih deh kpd yg sudi khabarkan berita sedih ni kpd sy..kalau x sy mmg x tahu langsung ttg ni..sumpah!
Mcmana sy boleh kenal die?
Erm…dulu, die x pernah pun knl sy..Cuma sy jer yg kenal die..perhatikan die dari jauh.(sbb tu die gelak, sbb die ckp sy pelik..hahahaha.)..sy suke tgk die..peribadi die..sblm die peluk Islam lg..(tp die ckp, die pun dah lame knl sy,Cuma x knl sgt la..itu mknanya sy pun famous jgk dulu..hehehe)..
Die bdk course sains geomatik mase kat arau dulu..sy pulak bdk akaun..mmg  xkn kenal pun kan..tp, oleh krn die cukup istimewa, ramai org knl die, termasuk lah sy..
Sy mula follow die punyer Friendster (mase dulu2), facebook dan blog http://www.hujanbalikkelangit.blogspot.com/..sy selalu bg comment2 kat die punyer blog..die pun x pernah ty sy ni siapa…dan pada 1 hari, sy berani kan diri tegur die kat FB..
Sejak dari tu, die mula kenal sy..hehehe..
Sy suke baca blog die..die suka luahkan apa yg die rase…tp, die mmg gadis yg cukup tabah..seolah2 blog tu dah mcm diari die dah…
Cuma, sy terkilan sbb dah lame x ty kbr die..sbb sy jarang sgt on9..sy jgk dah lama x bg apa2 comment kat die punyer blog…dan cukup menyayat hati bile baca entry die yg terakhir kat blog tu..huhuhuhu..
Dan sekarang die dah pergi jauh meninggalkan kami semua..die suke ckp kt sy bile sy puji die..die ckp, die masih tgh belajar nk jadi Muslim yg baik..Cuma die terkilan sbb org lain yg dah mmg Islam sejak lahir lg, x pernah nk menghargai apa yg Allah dah bagi..(mmg menusuk kalbu bile die ckp mcm tu..:(…)
Die pergi tiba2..tanpa kami semua bersedia tuk kehilangan die…sy tahu, teman2 rapat die, keluarga angkat die dan terumatanya family die pasti akn terasa kehilangan die yg teramat sgt..sbb die mmg cukup istimewa..takziah kpd family dan jgk sahabat2 arwah..
Sy bertuah sbb berkesempatan mengenali die walaupun ianya Cuma sekjap saje..semoga roh arwah di cucuri rahmat dan di tempatkan dikalangan hamba2 yg solehah..amin…
Al-Fatihah…
(NurQistina Reny dlm kenangan…khamis mlm-14 april 2011)

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

2 comments:

  1. dia meninggal kenapa??

    ReplyDelete
  2. apa yg sy dapat tahu, arwah meninggal sbb die ade asma..mase mlm tu, arwah kena asma..:(

    ReplyDelete