Thursday, November 04, 2010

Selamat bercuti..selamat tinggal 2o1o..jumpa lagi di tahun 2o11


Berakhir lah sudah semester aku kali ni..
Cepatnya masa berlalu kan..
Kebetulan lak final exam aku kali ni cepat pulak habis..
Balik awal ler aku sem ni..heheheehe..
Cuti pulak sebulan lebih..
Mcm biasa lah aku.
Mcm tahun2 yg lepas..
Duk kat rumah, jadi anak yg baik, mengasuh anak2 sedara, tido, makan, bina body (hihihihi), mengamuk dgn adik2 (garang kan aku..), bergaduh dgn jiran sebelah..heheehehe..pendek kata gak aktiviti aku sentiasa penuh bila duk kat rumah (walaupun x kije..heheheehe)
Sem depan last dah aku jd student..kira sem depan satu lg aku dah praktikal dah..selama 18 tahun hidup Cuma belajar n belajar..umur dah 24 dah..dgree pon x habis lg..hukhukhuk..
Tapi mungkin ade hikmah yg aku dapat walaupun aku hbs belajar lambat skit..yg penting ilmu yg aku dapat tu..hehehehe..betul x?
Yelah..tadika aku x sempat hbs..lari belum sempat dpat sijil..hukhukhuk..lepas tu masuk sek.ren..pah tu sekolah men..pah tu amek stpm pulak 2 tahun..tp last2 amek diploma gak (nmpak sgt x berapa nk cerdik..hehehe)..sekarang degree lak..master dgn PHD x tahu lg lah tercapai ke x nanti..huhuhuhu..
Tp x polah..aku bersyukur dgn apa yg berlaku pada aku sekarang ni..banyak yg aku belajar dlm hidup ni..Cuma alam pekerjaan jer yg aku belum lalui lg..takutnya..hukhukhuk..sbb bila dah kerja ni lagi besar tanggugjawab dgn dugaan kan..
K lah..mcm biasa lah..bila cuti sem start, automatically aku punye FB dgn blog meroyan aku ni pun turut bercuti..hihihi..
Jadi..selamat bercuti semua.. doakan moga result kami semuanya bagus2 belaka..hehehe..
Pada yg tgh bekerja tu, kijer elok2 k..
insyaAllah..panjang umur kita jumpa lg tahun depan, 2011..hihihihi..
Assalamualaikum… 

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Manusia ni ada macam2 kan..



Aku pon dah jumpa ramai org..
Mcm2 perangai ado.hukhukhuk…ado yg menyakitkan hati, ado yg menyenangkan hati..mcm2 la..
Aku pon dah byk dah kes ni…
Kes????kes polis ke????
Ish…bkn la..masalah dlm berkawan ni la..hihihihi..
Sbb aku pon bkn baik sgt..nk mengata2 org pulak..ish2..
Aku bkn nk mengata..tp Cuma mencerita kan pengalaman aku..
Supaya boleh jd peringatan tuk semua..dan tuk aku juga..supaya x tersasar di jalan Nya..
Terus terang aku ckp, aku mmg x suka kotor2 ni..aku x lah pembersih sgt..tp mmg aku x suka tgk benda2 kotor, bersepah2..huhuhu..sakit mata tgk..panas hati pon ado..yelah..kita penat2 bersih, kemas..tp org lain pulak yg sepah kn..bkn nya nk kemas balik..rasa mcm org x hormat kita..mcm x nmpk apa g kita dah buat..menyakitkan hati betul..tp selagi aku buleh bersabar, aku akn bersabar..tp tulah..kadang2..aku pun tersasar gak..pernah gak aku mengamuk sbb x tahan..huhukhuk..aku bkn yg jenis ckp direct, ckp terus terang ke, kias2 ke..semuanya aku simpan dlm hati..aku Cuma buat jer.dgn niat org akn nmpak niat kita..supaya mereka berubah..tp tulah..x sume org faham cara mcm ni..makin buat x tahu ada lah..hukhukhukhuk…bayangkan bila kita dah ada suami, family..patut ke kita jadi pengotor lg???x patut kita salahkan lelaki 100% bila diorang cari pompuan lain..kita sepatutnya tahu apa salah kita..kurangya kita…fahamkan…
Aku jg serius time buat kije ni..time study pon..aku bkn kedekut ilmu..tp cara aku belajar mgkin x sama mcm org lain..aku jenis yg kena faham dulu..barulah buleh nak bincang2 dgn org..kalu x aku akn jd makin blur..masalah tu..huhuhhu..
Kalu buat kije dlm kumpulan pulak, aku mmg straight la..aku x suke buat kije main2 last minit..cincai2 jah..kadang2 terasa gak bila kita sorang jer yg buat terbaik..tp yg lain x..(contoh)..aku mmg anti org2 yg suke buat kije sambil lewa, x besungguh2, tergopoh gapah sbb last minit buat kije smpai effect org lain..tu yg aku benci tu..sbb itu akn menyusahkan org..x terfikir ke org2 yg mcm ni??x terasa ke nk berubah???
Aku pon kadang2 buat salah jgk..aku manusia biasa jgk yg sllu buat salah..tp bile skli kite buat salah, kita akn ingt bnda tu..kita akn cuba baiki balik..cuba x ulang kesilapan yg sama..betul x?
Kuat kn hati ku ya Allah..semoga tebuka hati mereka2 ni tuk berubah..amin..


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Kucing..




Kenapa yer aku suka giler2 kat kucing..
Tp semua binatang aku suke kecuali katak, ular, lipan, lipas n lintah n nyamuk..hihihihi..
Mungkin aku dah biasa di ajar dr kecik lg supaya sayang binatang ni..
Kalu kucing tu tak yah ckp la..tido makan semuanya dgn kucing..hehehe..
Ada jgk yg Tanya..x kotor ke?x effect apa2 ke bulu die tu..
Sebenarnya semua binatang kan x tahu mcmana nk jaga kebersihan mcm manusia..mereka pon bersih jgk..Cuma kita kenalah pandai2 nk sesuaikan mereka dgn hidup kita..kalu tuk solat tu, mmg kena jagalah..lagikan Nabi kita sendiri pon suke kucing..betul x?
Cuma aku terkilan skit..aku tahu x semua org suke kucing..ada yg x buleh tgk lgsng kucing ni..yg alergik dgn bulu die tu aku x kisah sgt la..mugkin yg ada asma mmg x buleh dekat dgn kucing..tp yg lain tu..ada yg ckp binatang ni kotor la..menyusahkan org lah..suka serang org...gigit2 org..kucing bkn mcm anjing..die x kn gigit2 kita suke2 hati (kecuali kucing liar yg rasa die terancam)..kalu kita buat jahat kat die, tentu lah die balas balik..mcm manusia jgk la..kucing kan x ada akal mcm kita..jd sepatutnya kita yg kena pandai pk..bkn nya kucing..huhuhu
Jadi aku harap, kalaupun ada yg x suke sgt2 kt kucing tu, jgn la smpai nk sepak terajang binatang tu..hormat lah skit makhluk lain ni..cuba bayangkan kalu Allah jadikan kita sbg kucing @ binatang lain????
Kalu ada kucing yg perlukan pertolongan kita, jgn teragak2 tuk tolong..ia satu ibadah jgk kan..sekali sekala kita beramal apa salah nya..tak luak pon..(o*o)..betul x?




“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Ampun kan aku...


Redup mata mu memandang wajah ku
Jangan menangis
Memang benar dulu kunci hati ku ada pada mu
Aku kembali di mata mu kini
Bukan kerana kamu
Bukan niat hati ku melara hati mu
Usah khuatir
Jika hadir ku melukai hati
Maaf ku pohon abadi
Kini di hati ku satu puteri
Yang pasti bukan nya kamu
Ampunkan aku
Seandainya engkau menangis lagi
Ampunkan aku
Memang aku bukan lelaki hidup mu
Ampunkan aku
Seandainya engkau masih merindu
Ampunkan aku
Mendung kini pasti akan berlalu

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Cinta ini membunuh ku-D’masive


Kau membuat ku berantakan
Kau membuat ku tak keruan
Kau membuat ku tak berdaya
Kau menolak ku
Acuh kan diri ku
Bagaimana caranya untuk
Meruntuhkan kerasnya hati mu
Ku sedari
Ku tak sempurna
Ku tak seperti yang kau ingin kan
Kau hancurkan aku dengan sikap mu
Tak sedar kah kau telah menyakiti ku
Rela hati ini menyakinkan mu
Cinta ini membunuh ku…

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Dosakah aku-nidji


Dosakah aku
Mencintai mu
Mendampingi
Menginginkan mu
Aku menjadi diri sendiri
Tak peduli apa kata dunia
Ku ngerti hari ketika
Cinta datang
Cinta menang
Jadi sayang ku
Bertahan lah
Bila terkadang mulutnya kejam
Peluklah aku
Jangan menyerah
Mereka bukan hakim kita
Bintang yang mempertemukan kita
Cinta yang mempertahankan kita
Tuhan dengarkan doa
Dari cinta yang terhalang
Rasa yang mempersatukan kita
Cinta yang mempertahankan kita…

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Mengintai langit-coco


Setiap hari ku tulis
Yang aku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku menyatakan pada mu
Adakah engkau merasa
Apa yang sedang aku rasa
Terpanah tanjap asmara
Harapnya kau dah terima
Maafkan aku kerna menyintai mu
Maaf jika ku tak padan dengan mu
Tapi ku berjanji kau juwita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti
Maafkan aku terus memuja mu
Maaf aku yang terlanjur merindu
Di dalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
Mencintai aku……


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)