Monday, July 26, 2010

Baby boy baru dlm “family” rumah sewa kami..


Akhirnya dpt jgk kami ‘anak angkat’ sorang..hehehehe..muda2 lagi dah ada anak angkat..entah parents die bg ke x ni anggap anak diaorg sbg anak angkat kami..hehehehe..nilah baby boy kami…merangkap anak sulung kpd housemate kami kat rumah sewa ni…(tp sekarang die dah transfer shah alam dah..huhuhuhuhu..xsempat nak tgk baby die)..comey kan..sebijik mcm muke ibu die.especially tang kening tu.hehehe..



kalu ikutkan umur..tentulah aku lbh tua dari ibu die..tp dah jodoh die smpai awal..hehehehe..rezeki die buleh baby dah..kami yg bersama2 dgn die spnjg tempoh die hamil pon buleh rasa bahagianya buleh jadi seorg ibu..tambah pulak dpt baby yg comel n sihat mcm ni..hati ibu mane yg x tersentuhkan.. kami pon buleh rasa perasaan tu walaupon belum kawen lg..hihihihi..to nur hafiza n suami:wish u all happy n take care the baby k..we miss u so much!!!

erm..aku biler agaknya erk..aku baru 24..(bln 11 ni baru 24..hehehe)..die pulak baru 25..erm..xdok la tua sgt pon lg kan..mgkn sbb trend org sekarang kawen awal kot..sbb tu lah aku dgn die terasa jgk tempiasnya..tp, nak wak mcmna..jodoh x sampai lg..insyaAllah..kalu dah tersurat, ada la tu jodoh kami nnti kan..amin..
kadang2 tersentuh jgk hati biler ramai kawan2 yg seangkatan dah kawen…jauh dlm sudut hati..’bile agaknya giliran aku..’..hehehehe..gelenya aku ni kan..gatal dah nk kawen kot..hohohohoho..bukan gatal la..tp seronok tgk org kawen..lbh2 lg dgn pilihan hati masing2.

Tp..x pelah..study dulu bg habis pahtu kijer..dah ok sume, barulah boleh pk sal kawen kan..lagipon aku ttp nmpak muda walaupun umur dah makin meningkat..hehehehe..(perasan nye!!!!)..pernah hari tu aku pg pasar mlm dgn ma aku..ada m.cik tu tnya aku”
“anok sekoloh ting. Berapo doh?mok cik dok rajin tgk pon?”…hikhikhikhikhik..seronok dgr…
tp ada gak yg ty aku ni “berapa org dah anak”..huhuhuhuhuhu..sedihnya..tua sgt ke aku ni..???:)

conlusion…hehehe..(mcm essei lak)..

sape2 pon mesti nak kawen kan..ada suami yg baik, anak2 yg comel serta family yg cukup bahagia..namun, kita Cuma merancang..mungkin kita x sempat nak rasai semua itu..mungkin jodoh kite x panjang kat dunia ni..mcm2 lg lah..jd, walauapapon yg berlaku dlm hidup kita nnti, kita harus redha..begitu jgk dgn aku..apa2 pon aku sentiasa berdoa moga jodoh kami berkekalan di dunia n akhirat..insyaAllah..

p/s:selamat berkahwin to all my frens..hehehe


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Thursday, July 22, 2010

kencing syaitan..




Kencing SYAITAN..
Apabila di beritahu kepada Nabi S.A.W tentang seorang lelaki yang x bangun tahajud dan bangun ketika waktu sudah SUBUH…Nabi S.A.W bersabda:
“Lelaki itu telah di kencing SYAITAN di kedua telinga nya..”
Tahajud bukan segalanya tetapi kalau x mampu tahajud maka ada yang x kena pada hubungan HAMBA dgn TUHAN..
Kadang-kadang kita rase kite dah x buat dosa tetapi x mampu untuk bangun..
Ini samada kite perlu mengkaji lagi untuk mengetahui dosa yang pelbagai bentuk @ pun sbb hati kite berasa sudah sempurna dan inilah yang paling BAHAYA..
Orang yg selamat dari NERAKA adalah orang yang rugi spt dalam Surah al-A’raf:99
Doalah..
”oh TUHAN terimalah taubat kami, jauhkan kami dari dosa dan layakkan kami untuk bermunajat di sepertiga malam terakhir dgn ikhlas..”amin..

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

menghargai..



Adakala kita
perlu menangis
supaya kita sedar
bahawa hidup ini
bukan sekadar
untuk ketawa..
adakala kita
perlu ketawa
supaya kita dapat,
menilai betapa mahalnya
setitis air mata…
&
adakala kita
perlu menghargai
apa yang kita ada…
kerna selepas kehilangannya
baru kita menyedari
bahawa,
berharganya dia untuk kita..^_^

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Person that I miss a lot…




Rindunyer kat die..

Dulu mase kat arau, die lah kawan baek aku..

Susah senang aku semuanya dgn die.

Sekarang ni masing2 dah duk jauh..

Die di shah alam..aku pulak kat dungun ni..

Erm…

Mmg rasa sunyi sgt2 bile die x duk dkt dgn aku…

Susah dah nak jmpa kawan mcm die..

Aku jgk yg buat keputusan nak transfer ke dungun ni..

Kalu x kami dah same2 ada kat sane..stdy same2..mcm dulu..

Huhuhuhuhu..

Of course lah die dgn family die baik dgn aku..

Mmg terhutang budi byk giler la dgn diaorg..huhuhuhu..



Tiba2 terasa rindu lak kenangan2 kami n kawan2 yg lain mase kat arau dulu..

Sumenya mmg “kamcing” giler lah..hehehehe..

Susah dah kan nak dapatkan balik kenangan2 mcm tu..

Apa2 pun..mmg aku rindu yg teramat sgt lah kat HAZWANI RAMLAN@ kak waniJ

Hehehehehehe..sedih pon ada ni biler teringat kat die kat sane..

To kak wani tersyg..my wish for u..

May Allah bless u always..

Never give up in whatever u do..especially in ur study..

Study elok2 k..insyaAllah..sem ni akan lebih baik dr sem2 yg lepasJ

I miss u so much!!!!

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Wednesday, July 21, 2010

Kawan @ lawan..??!!


Aku punya kawan..
Bkn sebarangan kawan..
Tp kawan yg cukup istimewa dlm hidup aku..
Knp die istimewa?
Sbb die mmg seorg yg ckup istimewa..huhuhuhu
Tp…
Kami bkn lg kawan..
Katenya..
Aku bkn kawan die lg..
Knp?
Sbb die kate..
Kami x boleh kawan lame2..
Nnti jd lawan..
LAWAN????
Aku pon x faham maksud lawan itu..
Tp apa yg aku tahu..
Die mmg dah x sudi berkawan dgn aku..
Aku tahu aku sape..
Aku sedar diri aku ni sape..
Dan aku tahu sebabnya knp..
Betul lah kate org..
Laki dan pompuan x mungkin akan mnjadi kawan baik..
Dan sekarang..
Aku percaya kate2 tu..
Yer..die lah kawan istimewa aku..
Kawan baik aku..
Kawan lelaki yg pernah aku ada..
Yg selalu ada dgn aku..susah senang aku..
Dan aku tahu, aku terlalu byk terhutang budi dgn nya..
(aku sedih ni..hukhukhuk)
Aku cuma terkilan..
Knp harus begini jadinya..
Adakah kerana masing2 dah punya hidup masing2..
(maksud aku:dah ada cinta hati masing2..)
Entah lah..
Kalau lah die baca entry aku ni..
Aku nak die tahu yg aku syg die..
Die kawan terbaik yg aku pernah ada…

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Tuesday, July 20, 2010

lirik lagu-two better than one


I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought
"Hey, you know, this could be something"
’Cause everything you do and words you say
You know that it all takes my breath away
And now I’m left with nothing

So maybe it’s true
That I can’t live without you
And maybe two is better than one
There’s so much time
To figure out the rest of my life
And you’ve already got me coming undone
And I’m thinking two is better than one

I remember every look upon your face
The way you roll your eyes
The way you taste
You make it hard for breathing
’Cause when I close my eyes and drift away
I think of you and everything’s okay
I’m finally now believing

That maybe it’s true
That I can’t live without you
And maybe two is better than one
There’s so much time
To figure out the rest of my life
And you’ve already got me coming undone
And I’m thinking two is better than one

I remember what you wore on the first day
You came into my life and I thought, "Hey,"

Maybe it’s true
That I can’t live without you
Maybe two is better than one
There’s so much time
To figure out the rest of my life
And you’ve already got me coming undone
And I’m thinking
I can’t live without you
’Cause, baby, two is better than one
There’s so much time
To figure out the rest of my life
But I’ll figure it out
When all is said and done
Two is better than one
Two is better than one

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

lirik lagu-hati yg kau sakiti by Rossa


jangan pernah katakan bahwa
cintamu hanya untukku
karna kini kau telah membaginya

maafkan bila memang kini
harus kutinggalkan dirimu
karna hatiku selalu kau lukai
tak ada lagi yang bisa kulakukan tanpamu
ku hanya bisa mengatakan apa yang ku rasa

ku menangis membayangkan
betapa kejamnya dirimu atas diriku
kau duakan cinta ini
kau pergi bersamanya
ku menangis melepaskan
kepergian dirimu dari sisi hidupku
harus slalu kau tahu
akulah hati yang telah kau sakiti

ku menangis
harus slalu kau tahu
akulah hati yang telah kau sakiti


“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

bile ada hati yg terluka..

Susahnyer biler dah jatuh cinta ni kan..
Biler dah kecewe lagi la susah..huhuhu..
Pendek kate gak jgn sesekali terjebak dlm cinta yg x ada masa depan.
Hehehe...(pandai la aku ni bercakap)
Sedih biler tgk ada kawan2 aku yg merana krn putus cinta..
Sape2 pon akan sedih...aku yg mendengar ni pun terasa sedih nyer.
Apatah lg org yg mengalami nya..


aku dulu pon pernah rasa betapa seksa dan merananya bile putus cinta..
mmg betul lah org ckp, kalu dah putus cinta ni ada yg sanggup bunuh diri kan..
sbb aku pernah rasa apa yg mereka rasa sehingga sanggup bunuh diri bila putus cinta..huhuhuhu..
(Cuma aku xlah sampai nak buat benda bodoh mcm tu jgk..na’uzubillah..)
sakit yg teramat sgt...
lebih2 lagi bila cinta kita di khianati..


aku bkn nak salahkan sape2..bile dah tersurat yg jodoh tu mmg x ada..
kita mmg x boleh nk menolaknya..
Cuma cara cinta itu berakhir yg buat aku sedikit terkilan terhadap nasib kaum hawa ni..
Knp perlu ada yg terluka demi kebahagiaan org lain..
Krn kisah2 mcm ni la ada yg sanggup pg bunuh org lain..
Kalu dah x nak, lepas lah secara elok..
Jgn di ungkit lg benda yg dah nak jadi..


Yg satu pihak lg, jgn kerana anda dah berjaya ambik hak org,
Jgn sesekali anda merasa bangga
Sbb 1 hari nnti, akan ada org lain yg akan ambik hak kamu...


P/s: jgn ada yg terasa hati yer..hehehee




“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)