Friday, October 03, 2014

Review Blog


Assalamualaikum semua..

Segmen yang akak anjurkan hari tu dah ada pemenangnya kan..

jadi, hari ni akak nak tunaikan janji lah

akak akan buat ulasan sedikit sebanyak tentang blog yang akak pilih ni

ok?

jom layannnn

<3


first masa mula-mula akak bukak blog cik adik kita ni, bersinar-sinar mata akak

hehehe..

yelah, banyak sparkle dalamnya. katanya, semua dia buat sendiri..tak upah orang pun renovate blog dia..samalah akak pon..hihi..semua akak buat sendiri..bakal jadi cikgu kimia yer dik?
congrates tau..bukan calang-calang orang dapat jadi cikgu kimia ni..tambah pulak nak curi-curi masa tuk berblogging ni.

memang cantik cara dia letak sidebar punya hiasan tu..confirm2 perlukan kerja keras tu..

isi cerita tak kurang hebatnya..ada isi-isu semasa, skop-skop perguruan dan macam2 lagi lah..banyak manfaat tuk semua

so, keep it up girl..wish u all the best and be a good teacher someday:)

&

hepi besday dear <3




2.  Cik Syaidah Seha (http://cahayakukasih.blogspot.com)

simple like the owner :)

nice blog dear..i like it..suke ngat dengan kesimpelan blog adik ni

comelll sangatttt

tak banyak gajet, warna matching yang sesuai, font tulisan pun comel..pendek kata memang sesuai lah tuk keseluruhan blog..

sejuk jer mata memandang.

cukup kreatif semasa menulis..dengan gambar2 yang menarik dan macam yg akak ckp tadi, still matching dgn suasana blog tu.

adik student lagi kan?keep it up k..boleh nampak kematangan dalam blog adik ni :)

love it <3




3.  Cik Nurul Syahirah (http://syahirahvaliant.blogspot.com)

another simple blog

adorable with it...simple but still comel lagi..i love the colours..warna2 pastel yg akak mmg suker..tulisan tu cute sgt..hehe

adik baru renovate kan?
header tu walaupun simple tapi cukup menarik.
serius, mmg comel gila dah..kreatif n inovatif
hahaha

seorang student jugak..tapi masih ada masa berblogging..bagus2..akak pun dulu macam tu jugak..
hihi..

teruskan usaha anda..moga2 menjadi seorang blogger yang berjaya suatu hari nanti
inshaAllah..aminn..

belajar leklok yer:)





Dan akhir sekali, ini adalah pemenang bertuah yang akak pilih. beliau juga akan menerima hadiah dari akak :)


"simple tahap kecomelan yang melampau"

hebat tak statement akak ni?

hahaha

addict sgt2 dengan dia punya backgroud warna kelabu tu..kombinasi colour hitam putih yang menjadi..tak terlalu crowded..

header tu tak yah cakap lah..memang akak suka sgt..simple tapi nampak penuh elegan..
dah boleh buat adik punya trademark logo dah ni

bila kita minat kartun sgt2, inilah resultnya kalau kita pandai take n match
bukannya letak gambar kartun ikut suka hati jer..:)

Tahniah dik..TQ jgk tuk segala tutorial yg disediakan..teruskan usaha..jangan berhenti tuk menjadi kreatif mcm ni lagi k
<3



silalah follow blog adik-adik kita ni yer..korang semua pasti akan berpuas hati dengan hasil kerja mereka :)


(p/s: semua blog yg akak pilih semuanya jenis yang simple2 kan?sebabnya akak mmg suka benda simple..bukan yang penuh dengan iklan semata-mata sehinggakan kita dah tak nampak contents nya..kadang2 terlalu banyak benda dlm blog kita pun akan buat ianya jadi slow masa nk bukak..malas akak nk tunggu..hahaha..jahat akak ni..jgn marah yer..:))


sekian..muahhhh

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Segmen Happy Birthday Miss Balqis


Assalamualaikum w.b.k..

hari ni kita join pulak segmen yang Miss Balqis kita anjurkan ni

ianya bersempena dengan hari lahir beliau yang akan tiba x lama lagi

hehehe











Selamat Lahir my Dear Miss Balqis..May Allah S.W.T bless U always here & hereafter..
keep it up in your blogging life
and 
nice to meet U
<3

xoxo

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

PEMENANG first time "segmen : blog review"


Assalamualaikum semua..



yeayyyy !!!

dah kuar result dah..ehehehe...macam kuar result exam jer yer.

mula-mula sekali akak nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada yg sudi join dan follow blog akak ni..walaupun tak sampai beratus-ratus yang join, tapi bg akak alhamdulillah dah tu..yelah, first time buat benda alah segmen ni tapi ada jgk yang sudi join..hehehe.

terima kasih banyak-banyak tau..sayang korang ketat-ketat..hehehe

kat sini akak telah pilih 3 blog yang telah menarik mata hati akak untuk direviewkan.


2. Cik Syaidah Seha (http://cahayakukasih.blogspot.com)

3. Cik Nurul Syahirah (http://syahirahvaliant.blogspot.com)


manakala pemenang bertuah yang akan dapat hadiah dari akak & akan dibelog reviewkan jgk adalah:


(p/s: Cik Aina nanti tinggalkan mesej kat email akak ok (nurbaiyah_86@yahoo.com.my)..akak nak alamat & nama..hehehe..TQ)


Tahniah pada yang menang !!!

dan pada yang telah bersusah-payah join tapi tak terpilih tu, jgn putus asa yer..hehehe.semuanya menarik hati akak..semuanya hebat-hebat belaka..hehehe..

jangan risau, akak tetap akan letak semua link blog korang kat sidebar blog akak ni..hihi

sekali lagi, terima kasih banyak banyak banyak banyak sebab sudi join & support akak..very2 appreciate it <3

inshaAllah, ada rezeki lagi nanti kita buat segmen lain pulak k.

jumpa lagi..love u all..x0x0

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Wednesday, October 01, 2014

First Segmen : Jom Tambah Kawan ! by Lieya Yaya


Assalamualaikum w.b.k...

apakata kali ni kita pakat-pakat join segmen yang di anjurkan oleh adik manis kita Yaya

sambil-sambil kita menambah kenalan yang ada

<3

klik banner & join yer.



akak punya INSTAGRAM


&

akak tag 2 org blogger ini :)



done!


 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)

Tarikh Tutup first time "segmen : blog review" & senarai peserta yang dah join :)


Assalamualaikum semua...

jumpa lagi lah kita yer..hehehe..

kat sini, akak cuma nak bagitahu yang tarikh tutup first time "segmen : blog review" ini adalah pada jam 12.59 minit malam ni 

so, sape-sape yang nak join, masih sempat lagi k

klik banner ini untuk join 



Dan di bawah ni adalah senarai blog yang join..TQ semua..muahhh
  1. http://cahayaalammaya.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  2. http://adna2029.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  3. http://nurulasyikinmohdanuar.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  4. http://jom-santai-aje.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  5. http://ceriteracintabalqis.blogspot.com/2014/09/segmen-blog-review.html
  6. http://syahirahvaliant.blogspot.com/2014/09/segmen-blog-review.html
  7. http://umikasum.blogspot.com/2014/09/segmen-blog-review.html
  8. http://sweetsouryaya.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  9. http://rainfallasleep.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  10. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  11. http://izza-sakura.blogspot.com/2014/09/segmen-blog-review.html
  12. http://annislovelyanis.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  13. http://officalmissyana.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  14. http://cahayakukasih.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  15. http://www.syafiyahluv.com/2014/09/first-time-segment-blog-review.html
  16. http://hidayuayumie.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  17. http://senandunghatiku.blogspot.com/2014/09/blog-review-menarik-nijomjom.html
  18. http://jmbelog.blogspot.com/2014/09/httpnurbaiyahsyaeranblogspotcom201409fi.html
  19. http://nurainahanis.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  20. http://norshamimi.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  21. http://ceritaejoy.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  22. http://bimbinganbelajar29.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  23. http://www.syahidahfadilah.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  24. http://mama3farhanah.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html?m=1
  25. http://www.sihatitunikmat.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html
  26. http://mimbarkata.blogspot.com/2014/09/first-time-segmen-blog-review.html

Tunggu yer keputusan nya nanti..stay tune !!

 photo ---.png

“" tak ada insan suci yang tak ada masa lampau...dan tak ada insan berdosa yang tak mempunyai masa depan.." (◕‿◕)